HomeInformațiePsihologia cazinourilor

Psihologia cazinourilor

Psihologia cazinourilor

Psihologia este știința care se ocupă cu procesele mentale ale oamenilor. Studiind psihologia, practic studiezi o mică parte din modul în care funcționează mintea și creierul uman. Acesta din urmă este încă o enigmă pentru specialiști, însă psihologia, chiar dacă încă tânără, oferă o fereastră înspre tot ceea ce ține de gândire, perspectivă și inițiativă la oameni. Psihologia ajută la o mai bună înțelegere a proceselor interioare și interumane, cele legate de interacțiune, viață personală sau socială, precum și cele mai subtile.

Ce legătură există între psihologie și cazinouri? Ei bine, există mai mult decât una! Dacă nu ar fi știut cum funcționează creierul uman, cei care au gândit primul cazino nu s-ar fi putut bucura de pe urma foloaselor cuvenite de la jucători. Iar altfel nu ar fi putut deschide un al doilea, un al treilea și mai departe un al patrulea cazino. Cum au reușit asta? Folosindu-se de psihologie, de procesele mentale care țin de atracția pe care jucătorul o are spre aceste jocuri.

Jocurile de noroc pot crea dependență

În peste 99% din cazuri, jocurile de noroc nu crează dependență, așa că este bine și important să începem cu acest aspect. Însă din motive lesne de înțeles, acestea pot crea dependență unor categorii de persoane mai predispuse la această reacție psihologică. Pentru că știu acest lucru, creatorii de jocuri profită și realizează jocuri cât mai “addictive”, iar acest lucru nu se întâmplă doar la jocurile de noroc, ci și la restul jocurilor din lumea aceasta.

Când te-ai jucat ultima dată Mario, sau Tetris? Ții minte cum de-abia ai reușit să pui deoparte maneta și să îți reiei într-un final activitatea normală? Asta pentru că jocul este atât de bun, atât de antrenant și de amuzant încât pur și simplu nu te poți lăsa de el. Acum, adaugă un premiu monetar în joc, care s-ar putea sau nu să intre în posesia ta cu fiecare tură jucată. Iată deci de ce, din punct de vedere psihologic, e aproape imposibil să nu te atașezi de un joc de noroc.

Cazinourile sunt atractive și fără jocuri de noroc

Cazinourile online sunt site-uri frumos construite, menite să atragă din punct de vedere vizual jucătorii. Însă nu pot face prea multe la acest capitol pentru că, până la urmă, sunt doar site-uri. În schimb cazinourile fizice sunt întruchiparea locului ideal în care să-ți petreci timpul liber. Mese de jocuri peste tot, ambianță plăcută, curățenie, mâncare și băutură gratuite, fete frumoase care te servesc, dealeri politicoși și care te ajută să joci cât mai mult și mai bine.

Toate aceste aspecte ale cazinourilor nu sunt la întâmplare. Fiecare are rolul său la crearea unui mediu cât mai atractiv pentru jucători. Chiar și fără jocuri de noroc, cazinourile ar fi localuri grozave unde să-ți petreci timpul liber. Psihologic vorbind, oricât de bine ai sta “la mansardă”, e greu să nu vrei să te întorci într-un cazino odată ce i-ai trecut pragul.

Share With:

info@proiectsbc.ro