HomeInformațiePsihologia designului unui cazino

Psihologia designului unui cazino

Psihologia designului unui cazino

Într-un cazino sau o sală de jocuri, vei observa anumite aspecte care sunt comune indiferent de oferta de prețuri pe care diferitele locații le practică. Acest lucru se întâmplă pentru că există o așa-numită psihologie a designului cazinourilor. Un set de reguli menit să atragă jucătorii spre a petrece cât mai mult timp în interior și deci implicit și mai mulți bani la jocuri. În acest articol îți prezentăm câteva dintre aceste reguli stricte.

Folosirea strategică a culorilor

Poate că ați observat sau nu însă majoritatea cazinourilor fizice folosesc un decor similar. Toate cazinourile au cam același interior, chiar dacă au anumite elemente ce le diferențiază. Decorul este de obicei bogat în culori, cum ar fi maroul deschis, roșul velvet, dar și galben sau verde mai șterse. Culorile sunt subtile, însă atrăgătoare, implementând ideea că localul este ideal pentru când ieși de exemplu de la muncă, și vrei să te duci să te destinzi, însă fără să conteze ora din zi în care îi treci pragul.

Mobilă fină pentru a impune eleganță și bogăție

Mobila aleasă pentru sălile de cazino poate că nu ți se pare importantă, însă aceste localuri cheltuie sume mari pentru decorațiuni, scaune, mese și așa mai departe. Mobila cazinoului este una cât se poate de confortabilă, astfel că jucătorii pot petrece ore în șir într-un scaun ca și când ar sta pe canapea acasă. Mobila dă un sentiment de bogăție celor prezenți în cazino, fiind gândită să atragă jucătorii spre relaxare. La intrarea în cazino există de obicei o zonă de bar, acolo unde jucătorii sunt invitați la un pahar înainte de a intra la mese și bineînțeles cheltui bani.

Nu doar cazino, ci și cazare

Multe cazinouri serioase oferă posibilitatea jucătorilor de a sta peste noapte la locație, cu ajutorul camerelor pe care le pot închiria aceștia din urmă. Acest confort asigurat pentru jucătorii care se bucură de jocurile lor înseamnă mai mult timp petrecut de către aceștia în cazino, și deci imediat mai multe șanse pentru casă de a face bani. Jucătorii sunt încurajați să închirieze o cameră și să se bucure de un somn liniștit, de un mic dejun bogat și mai apoi de o nouă tură de joc.

Localizarea cazinoului

Cazinourile sunt de obicei așezate la marginea orașelor, în afara celor centrale. Aceste cazinouri sunt folosite mai ales ca o metodă de a scăpa de orașe și de a merge într-o mini vacanță, în timp ce cazinourile se bucură de prezența a cât mai multor clienți. Locația este extrem de importantă pentru că lucrează la partea pozitivă a psihicului clientului, pentru că îl face să se gândească la o escapadă, la lăsarea vieții de oraș și a muncii în spate și evadarea într-un loc ideal pentru petrecerea unei seri sau a unui weekend departe de tot.

Carduri de membru

Jucătorii fideli ai unui cazino pot să își creeze un card de membru. Aceste carduri se pretează mai ales jucătorilor de tip high rollers, sau de mize mari, prin care cazinourile se asigură că un anumit număr de jucători vor reveni din nou și din nou la locație. DE ce? Pentru că aceste carduri le oferă jucătorilor beneficii inedite. Membrii sunt tratați precum prinții odată ce ajung la cazino, fiind serviți cu băuturi scumpe de către hostesse, cazați în camerele cele mai bune ale hotelului și transportați de colo-colo după bunul plac.

Share With:

info@proiectsbc.ro