HomeInformațieFilosofia jocurilor de noroc

Filosofia jocurilor de noroc

Filosofia jocurilor de noroc

Să dai cu zarul într-un joc pe care este aproape sigur că îl vei pierde sună a fi o idee proastă. Întrebarea în acest caz este, de ce se distrează lumea atât de bine atunci când o face? Jocurile de noroc, mod de relaxare sau un viciu care crează dependență? Haideți să disecăm împreună filosofia din spatele jocurilor de noroc.

Ce sunt, și de ce sunt ce sunt, jocurile de noroc

Ce este un joc de noroc? Toate jocurile de noroc implică asumarea unui risc, însă este această asumare o condiție suficientă pentru ca un joc de noroc să fie numit astfel? Jocurile de noroc țin totodată de noroc, însă conceptul de noroc este unul concludent? Se poate ca o persoană care nu este dependentă de jocurile de noroc să se apuce în mod rațional de ele? Să joace și să câștige, după care să piardă, iar mai apoi să se lase de la sine de acestea?

Specialiștii spun că da, în funcție de așteptările pe care persoana în cauză le are atunci când se decide să se apuce de jocuri de noroc. Dacă în fiecare săptămână cumperi un bilet la lotto, chiar dacă ești conștient că șansele să câștigi sunt infime, este aceasta un comportament rațional? Unii specialiști spun că da, mai ales dacă te consideri un om norocos și care ai dovedit noroc la mesele de poker cu prietenii sau, de ce nu, la cele profesionale.

Să crezi sau să nu crezi… în noroc

Crezul în noroc poate fi atât bun, cât și rău, mai spun filosofii. Poate fi o lecție dură, dacă norocul te părăsește chiar atunci când ai cea mai mare nevoie de el, dar și una extrem de pozitivă, dacă nimerești exact combinația de cărți de care ai nevoie. Specialiștii mai spun că norocul se mai face și cu mâna omului. Astfel, trebuie să distingem între jocurile care implică un anumit set de talente și tehnici, și cele care se bazează direct pe șansă.

Dacă ești capabil să te impui cu ajutorul unor competențe unice într-un anumit joc, atunci evident că te poți juca acele jocuri în mod rațional și chiar să te bucuri de un anumit nivel de succes. Acele jocuri în care nu există posibilitatea de a-ți folosi setul de tehnici de care vorbim mai sus în niciun fel sunt considerate de noroc 100% și deci nu pot fi jucate rațional.

Share With:

info@proiectsbc.ro