HomeInformațieFenomenul social al jocurilor de noroc

Fenomenul social al jocurilor de noroc

Fenomenul social al jocurilor de noroc

Jocurile de noroc vin în foarte multe forme în zilele noastre, aproape prea multe pentru a ține pasul cu noutățile. Cazinourile online și jocurile oferite de acestea sunt asociate imediat cu jucatul pe bani reali. Însă în ultimii ani o nouă formă a jocurilor de noroc a apărut pe piață. Se numește jocuri de noroc sociale, aceste jocuri fiind jucate pentru partea socială a lucrurilor, nu pentru cea financiară.

Jocurile de noroc sociale au mai multe interpretări. Unii oameni le leagă de jocurile pe care-l găsim pe rețelele sociale, cum ar fi Facebook sau Twitter, iar alții spun că au de-a face cu adunările sociale normale dintre amici, care se întrunesc pentru a se distra împreună.

Rețelele sociale și jocurile de noroc

Platformele sociale nu au prea mare importanță în această ecuație, dacă este să fim realiști. Acestea sunt mai mult folosite în scopuri de marketing și publicitate, care redirecționează potențialii clienți spre platformele de cazinouri online. Având în vedere că toate aplicațiile și site-urile de rețele sociale sunt gratuite, operatorii de jocuri de noroc captează foarte eficient atenția jucătorilor care le folosesc, folosindu-se de bonusuri atractive și alte stimulente cum ar fi Free Spins, jetoane în plus, dar și alte premii. Odată ce jucătorul ajunge pe pagina de jocuri de noroc, cazinoul are libertatea de a-i prezenta oferta pe care și-o dorește.

Crearea de aplicații gratuite și de programe de același fel, în care oamenii își pot paria banii virtuali, este o altă metodă de atragere a jucătorilor spre produsele de cazino cu bani reali, acestea ajutând operatorii de jocuri să prezinte cât mai multor persoane produsele lor fără ca acestea să cheltuie vreun ban. Acesta este un mod inovator de a crește nivelul de promovare al unui brand anume, printre potențialii noi clienți.

Ce diferențiază jocurile de noroc sociale de cele online

Cea mai importantă diferență între jocurile de noroc sociale din viața reală și cele din online are legătură cu faptul că mai mulți jucători trebuie să parieze deodată la masă. A doua diferență majoră este aceea că, de obicei, acești jucători nu pariază bani adevărați, ci “de jucărie”. Pot folosi jetoane virtuale sau adevărate, însă care nu au valoare monetară la final de joc.

Jucătorii care joacă asemenea jocuri de noroc, în mediul virtual sau offline, nu sunt plătiți deloc, însă pot exista premii virtuale, de exemplu, sau simbolice. Unele jocuri premiază jucătorii cu trecerea la un nou nivel al jocului, dar și cu alte premii și recompense. Astfel aceste jocuri de noroc sociale au succes în a-și reține jucătorii. Unii operatori de jocuri de acest fel oferă chiar și bilete la concerte, haine sau alte premii simbolice pentru jucătorii lor cei mai înfocați.

Toate jocurile de noroc sociale sunt legale

Unele jocuri de noroc cu bani reali nu pot fi jucate în unele țări, chiar și în România fiind interzise mai multe formate. Jocurile de noroc sociale, adică acelea care se joacă doar pentru amuzament, sunt complet legale și pot fi jucate fără probleme. Unele țări permit jocurile de noroc sociale, însă interzic jocurile de noroc de masă, de exemplu, însă aceste exemple nu contează pentru țara noastră.

Ca să vă faceți o idee, în China jocurile de noroc pe bani sunt interzise, însă cele sociale sunt încurajate și se bucură de o popularitate uriașă. Jocurile de noroc sociale și de divertisment, deși funcționează la fel ca cele pe bani, sunt lipsite de elementul financiar. Astfel, ele sunt considerate jocuri de petrecere a timpului liber, fiind permise în mai toate țările lumii.

Share With: